Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Nagyrada épített értékei


Nagyrada megmaradt és új értékeinek, valamint a falukép védelmének szempontjából rendkívül fontos feladatunk annak segítése, hogy a védelembe vett értékek hosszú távon megőrizzék eredeti karakterüket, ezzel átörökítve a régi Nagyrada hangulatát az utókor számára.
Nagyrada épített értékei közül megtekintésre érdemes a képen látható Szent István király templom. A több mint 102 éves neogótikus stílusú építészeti remek felújítására 1988-ban került sor.


A linkre klikkelve eljuthatunk egy színes ötletekkel gazdag honlapra, melynek kitűnő szolgáltatása a templomkereső menüpont.

Nagyrada községben 1960-ban már volt orvosi rendelés. Az új orvosi rendelő építése 1965-ben valósult meg.

Fontos említést tenni a zalai dombok között megbúvó Nagyradán található Kis-Balaton Panzióról, ahol festői környezetben várják a pihenni vágyó vendégeket.

E linkre kattintva 1967-ben készült felvételeket láthatunk Nagyradáról. Többek között a kultúrházról, az orvos lakás rendelőről és a t.sz. majorról láthatunk néhány fényképet.

Honlapunkon csak a legfontosabb, több forrásban is azonosan közölt adatokat említjük. Tematikus linktárunkban további információkat, leírásokat találhatnak.